• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Шкільний Світ » Вопрос - ответ (Шкільний Світ) » Вітаємо на шкільному форумі сайту Rets.at.ua
Вітаємо на шкільному форумі сайту Rets.at.ua
Администратор
Уровень 999
Сообщений: 2104
Дата: Среда, 14.03.2012, 03:29:53 | Сообщение # 1
Offline
Я гадаю, що ви з надією схопились за читання сайту, бо дуже любите писати твори. Хоч не знаєте як. Так? Вірогідно, я помиляюся. Звичайно ж, ви скажете, що школярі б і не підійшли до набридлого зошита, але над ними стоять сторожі-вчителі в школі, та ще й вдома батьки не дають спокою, бо дуже вже їм хочеться побачити вас відмінниками. Я розумію ваші почуття. Але якщо потрібно, почнемо працювати. Я не намагаюсь за вас написати твори, але спробую нам допомогти. Головна умова - щоб ви самі бажали навчитися. Я знаю, що іноді ви спите, прикрившись якоюсь книжкою, щоб батьки подумали, що ви займаєтесь уроками. Вгадала? Але цього разу так робити не варто, і тоді мої поради щодо написання творів пропадуть марно. Я, може, теж хочу, щоб ви стали відмінниками.

Шановні школярі! Освітній проект займається створенням готових екзаменаційних творів по українській, російській мові й літературі. У нас ви можете одержати готові твори, які були написані досвідченими педагогами та репетиторами. Наші твори нададуть вам незамінну допомогу в підготовці до іспиту, а також на самому іспиті. Сайт для школярів всіх класів, присвячений літературним творам й написанню шкільних творів. Як спростити цей процес, навчитися писати твори самому й користуватися чужими думками. Уміти аналізувати текст і писати грамотно. Тільки маючи достатній багаж знань ви зможете претендувати на відмінні оцінки, які допоможуть вам у подальшому житті й утворенні. Ми будемо публікувати саме необхідне для постійного поповнення вашого багажу знань.

У запропонованому сайті учні знайдуть цінні рекомендації, практичні поради, як навчитися писати творчі роботи на літературні теми, подані в шкільній програмі, а також на основі життєвих вражень та спостережень. Аналізуються конкретні теми та можливі варіанти їх розкриття. Також приділяється увага написанню творів за творчістю авторів, чиї імена довго замовчувалися: М. Куліша, М. Вороного, В. Стуса, І. Драча, П. Куліша. Але твір - робота творча. Й тому до наданих прикладів треба ставитися не як до еталонів та зразків, а тільки як до можливих варіантів розкриття теми, котрі повинні спонукати школярів знайти свій шлях.

Але взагалі ви знаєте, що таке твір?У словнику Даля твір визначається як “сам твір, який складено”. Тобто потрібно винаходити, творити розумово, створювати духом, силою уяви. Ви самі будете авторами нового твору. Працюючи над ним, ми повинні вчитуватися у зміст твору письменника, а не звітувати про вивчене. Так можна просто взяти підручник і швиденько переписати, слідкуючи, щоб не було нічого свого, власного. А цього потрібно уникати. Але все в ваших руках, і ми вирушаємо в подорож у літературну країну, де спробуємо навчитися писати те, що від нас вимагають учителі, шкільна програма, батьки і, нарешті, саме життя, - твори. Адже мине час, і вам доведеться сидіти разом зі своїми дітьми над якоюсь незрозумілою темою якогось незрозумілого твору. Твір - це загальна назва цілого ряду вправ у зв’язному викладі якого-небудь матеріалу. Твір - це один із видів робіт по розвитку мовлення учнів, який передбачає самостійний, продуманий виклад своїх спостережень, думок, суджень у тому порядку, якого вимагають тема твору, матеріал. Твори є важливим чинником у загальній системі навчання. Вони формують світогляд учнів, допомагають їм глибше розуміти навколишній світ, дійсність, людину, самих себе. Крім цієї найважливішої функції, вони розвивають мислення і мовлення учнів, сприяють виробітку таких умінь, як уміння доводити думку, обґрунтовувати висунуті положення, відстоювати свою точку зору.

Вимоги до твору. Зміст твору повинен точно відповідати обраній темі. Твір повинен бути заснований на знанні тексту. Твір повинний демонструвати знання всіх добутків шкільної програми по обраній темі. У творі ви повинні показати точне знання літературознавчої термінології, що вами використається. Якщо ви приводите термін, що не має в науці однозначного визначення (наприклад, символ), слід спеціально домовитися про, що ви під ним розумієте. Зміст твору повинен мати строго впорядковану логіку, що простежує добре. Обов’язково повинні зберігатися основні елементи композиції твору: вступ (вхід у тему), основна частина (головні думки), висновок (висновки, “вихід” з теми). Всі ваші думки (ідеї, тези, положення) повинні бути доведені. Єдиним аргументом є художній текст. Посилання на чернетки, варіанти добутків, щоденники письменників, мемуарну літературу, а також літературознавчі праці й критику вважаються супутнім матеріалом. Цитати повинні бути абсолютно точними й правильно оформленими. Стиль твору повинен бути єдиним. Необхідна відповідність стилю й змісту твору. Уникайте фамільярності відносно авторів, про які мова йде: не можна називати письменника “Микола” (про Гоголя) і т.п.: мова йде не про ваших сусідів по сходовій клітці, а про авторів художніх творів, і дотримання читацької етики тут обов’язково! Наявність епіграфа не є обов’язковою вимогою до твору.

Зверніть увагу! Працюючи над твором, у тому числі й над аналізом епізоду, становіть план міркувань. Крім того, вони вчать також раціональним прийомам роботи, виховують естетичний смак. За змістом розрізнюють два основних типи творів: твори на літературну тему і твори на нелітературну (вільну) тему. Радимо спочатку прочитати всю теоретичну частину сайту, щоб скласти загальне уявлення про те, як працювати над твором. Потім уже приступати до самої роботи над твором. Навчитися писати твір - це значить засвоїти особливості різноманітних жанрів і навчитися практично їх реалізовувати. Тому сучасна методика пропонує жанровий принцип навчання написанню творів. На цьому сайті багато завдань, що припускають об’ємну відповідь. Ви можете виконувати їх як у самім вікні завдання, так і в будь-якому текстовому редакторі й потім за допомогою копіювання перенести у вікно відповіді. Нагадую, що всі відповіді спочатку краще давати на папері, а потім переносити в комп’ютер.

Переваги наших творів: із фахівцями філологічних факультетів університетів і педагогічних вузів у підтримку випускників створений даний портал шкільні твори по літературі. Метою проекту є надання практичної допомоги учням загальноосвітньої середньої школи при здачі випускного екзамену з літератури й написанні ними творів.
Твори незнайомі вашим учителям - всі твори написані спеціально на іспити, їх немає ні в магазинних збірниках, ні на інших сайтах;
Твори написані професіоналами - до роботи над створенням залучалися вчителі й репетитори по літературі;
Твори написані по темах, які пропонувалися в офіційних блоках творів.

Спільний некомерційний проект із фахівцями філологічних факультетів університетів і педагогічних вузів у підтримку випускників створений даний портал шкільні твори з літературі. Метою проекту є надання практичної допомоги учням загальноосвітньої середньої школи при здачі випускного екзамену з літератури й написанні ними творів.

Твір - це саме той вид мовної діяльності, який дозволяє свідомо вибирати засіб викладу, жанр, композицію, засоби словесного вираження в залежності від теми твору, від свого відношення до теми, від цілі виконання роботи, обставин, у яких вона виконується, від індивідуальних схильностей і можливостей того хто пише. Як вимагає основний закон педагогіки: треба починати від простого - до складного.

Тому щасти!
Подпись пользователя
Форум » Шкільний Світ » Вопрос - ответ (Шкільний Світ) » Вітаємо на шкільному форумі сайту Rets.at.ua
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: