• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Шкільний Світ » Твори » Твір на тему: Як створити затишок у домі
Твір на тему: Як створити затишок у домі
Администратор
Уровень 999
Сообщений: 2104
Дата: Воскресенье, 29.01.2012, 23:32:56 | Сообщение # 1
Offline
Кожен дім має свій власний запах. Мама, колись давно казала, що найприємніший запах завжди в тому домі, де пройшло твоє дитинство. Мабуть, вона має рацію. Дійсно, в бабусиній хаті завжди відчувається неповторний аромат - і пиріжків з капустою або свіжоспеченого хліба, і трав, які бабуся збирала й сушила, щоб взимку нас усіх лікувати, і дуже тонкий аромат кімнатних рослин на підвіконні, і запах сухої лаванди, пряний та солодкий. У бабусі в гостях дуже добре, але мені все ж більше подобається у нас дома. Ми з мамою, дві хазяєчки, намагаємося зробити так, щоб завжди хотілося з радістю повертатися додому. Тому що затишок у домі - це не тільки чистота й краса, або, як кажуть дорослі, дизайн інтер'єру. Це, перш за все, характер твого житла, що повинен відповідати твоєму власному характеру.

Ми з мамою хочемо зробити наш дім комфортним та затишним, щоб добре почувалися в ньому всі члени нашої родини - тато, мама, я, мій маленький братик Дениско, дві папужки - Яшка й Глашка та маленький хом'ячок Карлсон. Тато нам у цьому допомагає, чим може. Нам дуже пощастило, що в нашого татка, як то кажуть, "золоті руки"; Він може не тільки забити гвіздок у стіну й повісити картину, але й зробити дуже красиву рамку для цієї картини. Та й картини у нас часто-густо бувають зроблені нашими руками. Ось, наприклад, цей тигр, наче живий, що прикрашає стіну у великій кімнаті - цю мозаїчну картину ми збирали цілий тиждень втрьох - Дениско тоді був зовсім маленький і скоріш заважав, ніж допомагав. Занавіски та штори на всіх вікнах шили ми з мамою. Звісно, простіше було б купити в магазині, але ми вирішили, що самі зробимо саме такі штори, які нам хочеться. І правда, таких красивих в магазині точно нема, зате всім нашим друзям дуже подобається, як ми прикрасили свої вікна. Причому прикрашають вікна не тільки штори, але й квіти на кожному підвіконні. Кожен в нашій родині, крім хіба що маленького Дениска, має улюблені рослини: мама вирощує бегонії, їх вже багато різних, і маленькі, зовсім мініатюрні, і середнього розміру, з яскравими квітками. А одна зовсім як дерево, листя в неї схоже на слоняче вухо, а суцвіття - як грона винограду, великі й важкі, ніжно-рожевого кольору. Тато полюбляє екзотичні рослини - у нього в кабінеті росте пальма "конячий хвіст", драцена з різнокольоровим листям та величезний фікус. А мені подобається вирощувати кактуси. Правда, досвіду у мене небагато, отож мої кактусята потроху підростають, але не цвіли жодного разу. Та я все ж сподіваюсь на це, доглядаю їх так, як радить книжечка, яку татко подарував мені на 8 Березня. Завдяки всім нашим рослинам іноді здається, що ми знаходимося в чудовому садку. Особливо приємно це відчувати, коли надворі мороз і заметіть.

А перед Новим роком ми всією родиною прикрашаємо нашу квартиру: тато розвішує електричну гірлянду, ми з мамою вирізаємо з паперових серветок білі сніжинки та кріпимо їх на вікнах. Живу ялинку ми не ставимо, бо нам її, по-перше, жаль потім викидати, а по-друге, маленький Дениско носиться по квартирі, як футбольний м'яч, тож бідна ялинка першою постраждає від маленького бешкетника.

Мої подруги люблять приходити до мене в гості. їм у нас багато що подобається: хтось квітами милується або папужками, які не вміють розмовляти, але весело щебечуть. А моя найкраща подруга Тетянка кожного разу насамперед біжить привітатися із Карлсоном. У неї дома є кіт Марсик, тож хом'яка завести мама їй не обіцяє, а так же хочеться! І правда, наш Карлсон - дуже потішне створіння. Оченята, як намистини, чорні й блискучі, лапки крихітні, а щоки, набиті зерном, схожі на мішечки. А коли він виконує свої акробатичні трюки, ніхто не може втриматися від сміху. Сподіваюся, що Карлсону живеться з нами так само добре, як нам з ним.

Вже кілька разів я помічала, що мама й татко, повернувшись з далекої поїздки, чи з відпустки на морі, чи просто з вечірки у друзів, сідають на наш диванчик перед телевізором і кажуть: "У гостях добре, а дома набагато краще!". Ось це, мабуть, і є найкраща винагорода за всі наші старання, це означає, що в нашому домі затишно, можна відпочити і тілом, і душею серед рідних серцю людей.
Подпись пользователя
Форум » Шкільний Світ » Твори » Твір на тему: Як створити затишок у домі
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: