• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Шкільний Світ » Твори » Твір на тему: Малий гайдамака
Твір на тему: Малий гайдамака
Администратор
Уровень 999
Сообщений: 2104
Дата: Суббота, 28.01.2012, 00:23:58 | Сообщение # 1
Offline
Тарас Шевченко генiальний син украïнського народу. Крiзь усе своє життя вiн пронiс боротьбу проти пригноблення людей, проти знущання, намагався захистити знедолених людей. Почалось це ще з дитинства. Вiн народився у сiм’ï крiпака. Поки родина працює, малий Тарас потроху знайомиться зi свiтом. Гуляє в полi, у лiсi, усе йому цiкаво, все хочеться зрозумiти. Одного разу вiн дуже налякав рiдних, коли не повернувся увечерi додому. Малий Тарас заблукав, на щастя, йому допомогли знайти дорогу додому чумаки. Вже тодi Шевченко виявив неабиякi розумовi здiбностi, коли згадав, як називається рiдне село.
I тодi ж йому батько наче спророкував долю:
“Розбишака великий вийде
Ї ось що!
Ото чули про Кармелюка, а це другий буде такий”;

I цей батькiвський вислiв не був безпiдставним. Слухає* бува, малий Тарас розповiдi про Сибiр, про неволю, злиднi. Спочатку сумно йому, а потiм пробуджується в ньому буйна та непокiрна сила. Неабиякий вплив справили на формування особистостi Т.Шевченка й розповiдi дiда про Колiïвщину, Залiзняка, @онту, про героïчне минуле Украïни. Ще у дитячi роки сам Тарас назвав себе гайдамакою, який буде рубати панам голови.

Шевченковi подобалось малювати. Але йому не давали змоги вчитися, замiсть малярства пан примушував працювати на кухнi. Та всi цi перешкоди лише робили його сильнiшим, впевненiшим у собi, хоча вiн i був “зв’язаний”, без жодних прав, крiпак. Але все ж намагався чогось досягнути, втiлити своï мрiï про малярство у реальнiсть. Що ж, пiзнiше у нього все вийшло. А зараз вiн лише малий гайдамака, але нескорений, сильний, незважаючи нi на що.

I ми знаємо, ким вiн став. Народним героєм. Вiн є взiрцем для нас, украïнського народу, i залишатиметься ним назавжди.
Подпись пользователя
Форум » Шкільний Світ » Твори » Твір на тему: Малий гайдамака
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: