• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Шкільний Світ » Твори » Твір на тему: Інформаційні ресурси Інтернету
Твір на тему: Інформаційні ресурси Інтернету
Администратор
Уровень 999
Сообщений: 2104
Дата: Понедельник, 23.01.2012, 23:54:10 | Сообщение # 1
Offline
Мабуть, кожному з вас доводилося готуватися до уроку з якогось шкільного предмета, писати реферат або просто шукати відповідь на якесь запитання за допомогою бібліотеки.
Це дуже зручно: багато книжок, журналів, газет, на сторінках яких міститься потрібна інформація, можна знайти на поличках або замовити в бібліотекаря. З переліком книжок та інших видань, що є в бібліотеці, ви можете ознайомитися в бібліотечному каталозі. Якщо важко знайти матеріали з певного питання, слід звернутися до спеціаліста бібліотеки. Однак, на жаль, полички бібліотеки не безмежні, тому інколи трапляється так, що знайти потрібну інформацію все ж таки не вдається.
А тепер уявіть бібліотеку, що охоплює весь світ, не маючи меж. Кожна країна в цій бібліотеці має свої полички. Але матеріали, розміщені на них, не паперові, а електронні. Тобто зберігаються вони в пам'яті комп'ютерів, розташованих у всіх країнах світу. І, як ви вже здогадалися, зветься така бібліотека Всесвітньою комп'ютерною мережею Інтернету.
Отримати матеріали з будь-якого питання в цій мережі дуже просто. Як і в звичайній бібліотеці, беремо каталог, але не книжок і журналів, що є в бібліотеці, а каталог інформаційних ресурсів Інтернету. Інформаційні ресурси цієї мережі -це різні види електронної інформації, які зберігаються в пам'яті комп'ютерів, об'єднаних між собою за допомогою каналів зв'язку та спеціального обладнання. Каталог ресурсів Інтернету, як і бібліотечний, складається з тематичних розділів, підрозділів тощо. Наприклад, розділ «Наука і техніка* охоплює підрозділи про науково-дослідні організації, конкретні галузі науки (за алфавітом): авіація, астрономія, біологія, географія тощо. Каталог Інтернету може бути паперовим (існують десятки видів таких каталогів) або представленим на дискеті, компакт-диску або безпосередньо в мережі Інтернету.
Якщо за допомогою каталогів ви не можете знайти інформаційних ресурсів Інтернету зі свого питання, звертайтеся до «помічників» - пошукових систем, що теж містяться безпосередньо в мережі. Сформулювавши їм запит у вигляді вислову з ключових слів потрібного вам матеріалу або у вигляді речення, ви отримаєте перелік назв та адреси інформаційних ресурсів Інтернету з питань, що вас цікавлять. Користуючись каталогами і пошуковими системами, ви можете знаходити необхідні вам матеріали як серед українських або російських, так і серед інших (здебільшого англомовних, що становлять близько сімдесяти відсотків) ресурсів Інтернету. От де в пригоді стануть шкільні уроки з англійської мови!
За допомогою адрес інформаційних ресурсів Інтернету, отриманих з каталогів і пошукових систем (або від викладачів, друзів чи з різних видань), ці джерела можна переглядати, роздруковувати на папері і, певна річ, зберігати на диску комп'ютера у вигляді файлів.
Важливою особливістю найпопулярнішого нині інформаційного ресурсу Інтернету - ШеЬ-сторінок - є широке застосування в них посилань на інші сторінки чи ресурси. Недарма роботу з ШеЬ-сторінками Інтернету часто порівнюють з плаванням під вітрилами або ковзанням по хвилях.
Звісно, ми лише частково ознайомили вас із невичерпними можливостями всесвітньої мережі Інтернету, адже загальновідомими є також інші її переваги: електронна пошта, сайти новин, цікаві чат-розмови тощо. Однак сподіваємося, цього вистачило, щоб привернути вашу увагу до рукотворного дива -Інтернету.
(456 слів) За Б. Берсзїничєм
Подпись пользователя
Форум » Шкільний Світ » Твори » Твір на тему: Інформаційні ресурси Інтернету
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: