• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Шкільний Світ » ЗНО 2012 » Слід ретельно проаналізувати перелік предметів для ЗНО
Слід ретельно проаналізувати перелік предметів для ЗНО
Администратор
Уровень 999
Сообщений: 2104
Дата: Воскресенье, 05.02.2012, 05:54:39 | Сообщение # 1
Offline
Міністр освіти висловив переконання, що робота з удосконалення концепції ЗНО триватиме. Перелік предметів тестування може поповнитися всесвітньою історією та всесвітньою літературою

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив Офіційний звіт про проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів у 2011 році.

У традиційній передмові до звіту, міністр освіти і науки Дмитро Табачник висловив власні враження від проведення ЗНО у 2011 році та бачення удосконалення концепції зовнішнього незалежного оцінювання, яке на його переконання триватиме і в 2011/12 навчальному році.

Зокрема, міністр зазначив, що у 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників відбулося організовано, на основі чіткого дотримання всіма його учасниками нормативно-правових та процедурних вимог і норм.

Він зазначив, що підтвердженням цього є значне зменшення кількості апеляційних заяв щодо процедури проходження зовнішнього незалежного оцінювання, що розглядаються регламентними комісіями регіональних центрів оцінювання якості освіти, та апеляцій щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання, розгляд яких здійснює апеляційна комісія УЦОЯО.

Одним з факторів стабілізації системи ЗНО, на думку Дмитра Табачника, є надана абітурієнтам можливість самостійно формувати заяви-реєстраційні картки для участі у тестуванні за допомогою мережі Інтернет.

Дмитро Табачник також підкреслив значний трудовий внесок у проведення ЗНО близько 170 тис. педагогічних працівників, які представляли навчальні заклади та установи освіти з усіх регіонів країни.

Крім того, на думку міністра, слід ретельно проаналізувати перелік предметів для складання тестів, максимально враховуючи думки педагогічної спільноти та громадськості.

Зокрема він зазначив, що у своєму виступі на розширеному засіданні колегії МОНмолодьспорт, прем’єр-міністр Микола Азаров запропонував доповнити перелік предметів для складання зовнішнього незалежного оцінювання всесвітньою історією. Що на думку прем’єра, сприятиме підвищенню загальнокультурного рівня молоді, більш ефективному засвоєнню нею світових історико-культурних цінностей, вихованню поваги до власного минулого.

“Саме з цією метою, з точки зору багатьох учителів загальноосвітніх навчальних закладів і викладачів вищої школи, було б доцільно запровадити тестування із всесвітньої літератури”, – вважає міністр освіти Дмитро Табачник.

Необхідно зазначити, що наказ МОНмолодьспорт, про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб у 2012 році, передбачає проведення тестування з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов за вибором: англійської, німецької, французької або іспанської.
Подпись пользователя
Форум » Шкільний Світ » ЗНО 2012 » Слід ретельно проаналізувати перелік предметів для ЗНО
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: