• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Шкільний Світ » ЗНО 2012 » ОПОРА оприлюднить свою позицію щодо прохідного бала ЗНО
ОПОРА оприлюднить свою позицію щодо прохідного бала ЗНО
Администратор
Уровень 999
Сообщений: 2104
Дата: Воскресенье, 05.02.2012, 05:54:02 | Сообщение # 1
Offline
Твердження Міносвіти про те, що Громадянська мережа ОПОРА пропонує підвищити прохідний бал сертифіката ЗНО до 162 балів, не відображає офіційну позицію організації

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті громадської організації.

Відомо, що пропозиція підвищити прохідний бал для вступу до вузів України до 162-х пролунала 6 вересня цього року під час прес-конференції Львівського осередку ГМ ОПОРА про підсумки вступної кампанії в області.

Це партикулярна позиція активістів, що ґрунтується на досвіді роботи в своїй області, уточнили в ОПОРІ.

Як повідомили в організації, офіційна позиція ГМ ОПОРА щодо граничного бала, з яким вступники можуть взяти участь у конкурсі на зарахування до вузів, буде представлена після оприлюднення проекту Умов прийому на 2012 рік.

Остаточне бачення ОПОРА планує сформувати з урахуванням рекомендацій всіх осередків та партнерів організації.

В Громадянській мережі ОПОРА подякували профільному міністерству за уважне ставлення до регіональних прес-конференцій організації, проте наголосили, що не слід ототожнювати думку конкретного осередку із позицією організації в цілому.

У ОПОРІ підкреслили, що слід послуговуватись лише тією інформацією, що з’являється на офіційному сайті.

Нагадаємо, під час проведення конференції міністр освіти повідомив, що найближчим часом буде оприлюднено проект Умов прийому до вищих навчальних закладів на наступний рік, у яких цілком ймовірно буде передбачена норма про підвищення прохідного бала зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для абітурієнтів у 2012 році.

Також необхідно зазначити, що ідею підвищення прохідного бала сертифіката ЗНО, жорстко розкритикував один з провідних експертів країни в галузі тестування, екс-директор УЦОЯО Ігор Лікарчук, зазначивши при цьому, що поріг у 162 бали за рейтинговою шкалою переступають трохи більше 40% абітурієнтів.
Подпись пользователя
Форум » Шкільний Світ » ЗНО 2012 » ОПОРА оприлюднить свою позицію щодо прохідного бала ЗНО
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: